TURVALLISUUSSUUNNITELMA 

SISU FISHING OY (3114021-7) 

Toiminnan kuvaus ja toiminta alue:

Sisu Fishing tuottaa kalastus matkailu palveluja yksityis-, sekä yritysasiakkaille. Toimintaan sisältyy myös majoituspalveluja. Majoituspalvelut tuotetaan yhdessä matkanjärjestäjien kanssa. Pääsääntöisenä toiminta alueena on Pohjois-karjalan vesistöalueet. Tarpeen mukaan järjestämme kalastusmatkailupalveluja myös muualla suomessa. Veneenä toimii Quiksilver 640 pilothouse -2007 vene, joka on varusteltu vetouistelua varten ja voidaan käyttää myös heittokalastukseen. Vene on rekisteröity kuudelle henkilölle. Veneessä on kolme makuupaikkaa. Moottorina toimii Suzuki DF 140 -2015 Maksimi ryhmäkoko kalastus päivänä kyseisessä veneessä on oppaan lisäksi 4 henkilöä Vene ja irtaimisto on vakuutettu.

Henkilökunta pätevyydet ja alihankkijat: Henkilökuntaan kuuluu oppaana ja kipparina, sekä turvallisuus vastaavana toimiva Tero Varis 

Pätevyydet: Kalastusoppaan ammattitutkinto, Vuokraveneen kuljettajan pätevyys, EA1, EA2, Hygieniapassi. Kuljettajana, sekä apuoppaina Voidaan käyttää muita henkilöitä, jotka omaavat vähintään samat pätevyydet. Alihankkijat Sisu Fishing Oy tarkistaa säännöllisesti alihankkijoidensa pätevyydet.

Kalastuspalvelun / Ohjelmapalveluiden turvallisuus: Kyseisessä veneessä enimmäishenkilömäärä kalastuspäivän aikana on oppaan lisäksi neljä henkilöä ja kuljetuksissa viisi. Yli 4h kestävissä tapahtumissa lähetämme asiakkaalle ennakkoon tiedot fyysistä tai psyykkistä valmistautumista vaativista asioista. Asiakas saa myös ennakkotiedon vaadittavista varusteista. Yli 8h kestävissä tapahtumissa lähetämme ennakkokyselyn asiakkaan terveydentilaa koskevan kyselylomakkeen. Turvallisuuteen liittyvät asiat käymme läpi jo ennakkoon lähetettävällä tiedotteella, sekä myös päivän aikana (ennen tapahtuman alkua).

 

Asiakastiedot: Asiakkaalta ennakkoon tarvittavat tiedot ovat, laskutusosoite, puhelinnumero, yhteyshenkilö, sähköpostiosoite, ikä. Sisu Fishing ei luovuta asiakastietoja kolmansille osapuolille. 

Välineet ja varusteet: Välineistä ja kalustosta vastaa Tero Varis. Kaluston huoltosuunnitelma sekä asiakirjat on pyydettäessä saatavana nähtäväksi. 

Toteutusta rajoittavat tekijät: Sääolosuhteet kuten: ukkonen, jää, sade, tuuli. Terveydelliset tekijät. Alkoholi, päihteet

Ennaltaehkäisy ja suunnittelu: Retken kulku suunnitellaan aina ennakkoot, huomioonottaen aina mahdolliset riskitekijät. Ajoreitti, lähtöpaikka, sää, jää olosuhteet huomioidaan tarpeen mukaan. Kyseisen alueen riskitekijöihin tutustutaan ennakkoon mahdollisuuksien mukaan. 

Keskeiset riskit: Liukastuminen, murtumat, sekä avohaavan riski, tärähdykset. Tarpeen mukaan otetaan yhteyttä hätänumeroon. Viilto sekä pistohaavat (koukku kehossa), terävät esineet. Vuodon tyrehdyttäminen ja tarvittaessa siirto sairaalahoitoon. Veden varaan joutuminen. Toiminta oppaan ohjeiden mukaisesti. Hukkumis / hypotermia riski. 

Vedenvaraan joutuneen nostaminen pois vedestä, ja lämmittäminen. Veneestä löytyy avaruuslakana sekä muita tarpeita kyseiseen tarkoitukseen. *luetteloidaan keskeiset riskit (riskianalyysit) ja toiminta tapauksen sattuessa. Nestehukka, riittävä nesteen nauttiminen ja tarvittaessa siirto sairaalahoitoon. Auringon aiheuttama ihon palaminen. suojautuminen vaatteilla / varjoon siirtyminen, nesteytys.

Toiminta vahingon sattuessa: Tilannearvio. Pelastaminen. Lisäonnettomuuksien estäminen. Hätäilmoitus 112 Ensiavun antaminen.

Tapauksen jälkihoito: Turvallisuusvastaava ylläpitää rekisteriä läheltäpiti tilanteista sekä vahinkotapauksista. Tapauksista voidaan ilmoittaa seuraaville viranomaisille: kunnan terveystarkastaja, lääninhallitus, kuluttajavirasto, työsuojelupiiri, poliisi, vakuutusyhtiö. Asiakkaat ovat vakuutettuja aina matkan aikana. 

Turvallisuusasia- ja huoltokirjojen laadinta ja ylläpitäminen: Turvallisuusasiakirja on laadittu turvallisuusvastaavan toimesta ja päivitetään tarpeen mukaan. Kaluston huollosta vastaa turvallisuusvastaava, poislukien alihankkijoiden kalusto / varusteet, joista vastaa kyseinen alihankkija. 

Turvallisuusasia- ja huoltokirjojen päivittäminen: Turvallisuusasiakirja ja huoltodokumentit päivitetään kerran vähintään kerran vuodessa ennen kauden alkua ja aina mikäli tarvetta ilmenee. Turvallisuusasiakirja ja huoltodokumentit on nähtävissä yrityksessä. 

 

HÄTÄTILANNE -OHJE!

Yleinen hätänumero 112

 • Opas vastaa ensiavun antamisesta ja ohjeistaa hätätilanteessa
 • Pilssipumppu käynnistetään kojetaulussa olevasta katkaisinpanelista.
 • Veneen moottori sammutetaan kuljettajan penkin oikealla puolelle olevasta kaasukahvan virta-avaimesta kääntämällä sitä vastapäivää tai vetämällä punainen tappokatkaisija irti kaasukahvasta.
 • Päävirtakatkaisija sijaisee veneen vasemmalla puolella olevan takapenkin alla, luukun sisällä.
 • Katkaisija käännetään vastapäivään, jolloin virta sammuu.
 • Tulipalon sattuessa, sammutin löytyy kabiinin oven vasemmalta puolelta, veneen sisältä, sille varatusta telineestä. Vedä kahvassa oleva sokka irti, suuntaa sammuttimen suutin kohti tulen alaosaa ja paina kahvasta.
 • Ankkuri ja köysiä löytyy veneen keulassa olevasta kotelosta.Lisäksi ankkuriliina on kiinnitettynä veneen vas. puolella kaiteessa. Ajoankkuri löytyy venee keulassa olevasta kotelosta. Mikäli vene ajelehtii tuulessa, ajoankkuri voidaan heittää veteen ja kiinnittää narulla keulassa olevaan pollariin. HUOM! Köysi oltava riittävän pitkä. Ajoankkuri pitää veneen keulan tuulen suuntaisesti.
 • Ensiapulaukku on kuljettajan penkin alla olevassa laatikostossa.
 • Äyskäri on veneen takaosassa olevan penkin laatikosta, ämpäri toimii myös äskärinä ja sijaitsee isoimman lattiatilan kannen alla.
 • Köysiä löytyy veneen takaosassa olevan penkin laatikosta, sekä keulassa olevasta kotelosta.
 • Heittoliina sijaitsee kuljetajan penkin alla olevassa laatikostossa.
 • Pelastusrengas sijaitsee veneen katolla.
 • Merkinantovalo sijaitsee kabiinin oven vas. puolella telineessä.
 • Hätäraketti ja soihtu sijaitsevat kuljettajan penkin alla olevassa laatikostossa.
 • Pelastusrengas on veneen katolla, sille varatussa telineessä.

Календарь бронирования

У Вас остались вопросы

или Вы хотели бы получить дополнительную информацию о наших услугах по организованной рыбалке?

Мы с удовольствием расскажем более подробно о наших услугах. На английском пожалуйста.

Subject
12 + 2 =
Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

или позвоните нам +358 45 271 9106

Связывайтесь с нами для совместного составления рыболовного маршрута по интересующему Вас водоему!

интернет-магазин

Получите ваши продукты и подарочные карты удобно

Sisu Fishing Store

В нашем магазине вы найдете отобранные, качественные и проверенные рыболовные снасти.

Вы также можете обменять подарочные карты на рыбалку и поездки на острова.

Скоро будет